Mijn anticonceptie

Ik heb een mirena en ik heb ineens bloedverlies, hoe kan dit?

Deze vraag is gesteld op 2-7-2012 door Kristel (36)

Sinds een maand of 8 heb ik een Mirena spriraal. Deze bevalt over het algemeen erg goed. Ik heb alleen sinds een week behoorlijk wat slijmerig bloedverlies (donker rood). Nu heb ik wel vaak last van slijmverlies, maar niet met bloed erin. Ik heb net voor het bloedverlies een medicatie ingebracht (tegen schimmel) ter grote van ongeveer een paaseitje. Nu ben ik bang dat er iets met mijn spiraal aan de hand is? Ik heb overigens zelf het idee dat het bloed/slijmverlies meer van achteren komt en niet uit de vagina. Hoe kan dit?

Antwoord

Wat bloedverlies als je een Mirena spiraal hebt is niet vreemd. Sommige vrouwen menstrueren niet meer met een Mirena, sommigen wel. Dus op zich is wat bloedverlies niet abnormaal.

Wanneer je medicatie inbrengt in je vagina heeft dat geen invloed op de Mirena.

Je schrijft dat je het idee hebt dat het bloedverlies misschien niet vaginaal is. Het zou natuurlijk ook kunnen dat je een (klein) aambeitje hebt bij je anus. Dat kan ook wat slijmerig bloedverlies geven. Ik adviseer je om even langs je huisarts te gaan. Hij/zij kan goed beoordelen waar het bloedverlies vandaan komt.

Hartelijke groet,

Sophia Visser, Care for Women specialiste in Schagen.

Tags

Stel een vraag

« Terug naar overzicht